You are not logged in.

1

Monday, January 13th 2025, 9:13pm

Abonelik Sunucusunun Güncel Durumu ve Merak Edilenler

Selamlar dostlar, belirttiğim gibi hem merak edenler için hem de başlamayı düşünenler için P2P'in güncel durumu ile ilgili bir şeyler karalamak istedim, buyrun başlayalım.

OYUNCU DURUMU

İttifak ve İmparatorluk tarafı yaklaşık 30-40 kişiden oluşuyor(vereceğim tüm istatistikleri, bu gönderiyi paylaştığım tarihi referans alarak veriyorum).

Gelen giden, karakter kasan, sadece etkinlikleri yapmak için girenleri bir kenara bırakır ve aktif oyunculara bakarsak; İttifak 10-12 kişiden oluşuyor ve maalesef ayrı birliklerde oynuyor. Sunucu kurulduğundan beri aktif olan Avarice ve F2P'den başlayan arkadaşların oluşturduğu Unchained birliği.

AVARICE

Benim de dahil olduğum ve sanırım sunucudaki en yüksek seviyeye sahip birlik. Alımlar olsun, birlik yönetimi olsun şimdilik Luzy'nin elinde. Biraz içeriden bilgi vermek gibi olacak ama doğruyu konuşmak lazım Avarice'ın kemik bir kadrosu vardır bilenler bilir ancak hem bu oyuncuların oyundan soğuması hem de bazılarının önemli itemları postada kaybetmesi sebebi ile bu kadro ve liderleri olan Dragagon şimdilik oynamıyor.

Eskisi gibi bu birlikte başlayan herkese Ejderen bineği ve bir miktar gold veriliyor. Ayrıca oynadığınız birlik farketmeksizin bana oyundan ulaşıp, yardım isteyebilirsiniz(tabii tüm bunlara rağmen başlamayı düşünüyorsanız).

OYUN SONU İÇERİĞİ ve PVP

İttifak tarafında az oyuncu olmasından dolayı bazı oyun sonu içerikleri şuan yapılamıyor.

İttifak tarafında yapılamayan/yapılmayan içerikler; Heroic, Citadel, OBS(?)

İttifak tarafında şuan yapılabilen içerikler; Maze, Keeper(?)

İmparatorluk tarafı ise aktif olarak 15-20 kişilik bir ekipe hâli hazırda sahip. Tüm oyun sonu içeriklerini(şimdilik Nihaz dışında) yapabiliyorlar.

PvP maalesef yapılamayacak hâlde. İttifak tarafından 2 birlikte oyuncu azlığı sebebi ile Legacy birliğine kaybetmek durumunda kalıyor.

BG ise sadece Pazar günleri ve Dominion sonrası çekiyor ve yaklaşık 1-2 saat sürüyor
.

SONUÇ

Merak edilebiliyor; hâl böyleyken neden oynamaya devam ediliyor diye. F2P'de hesabı tepeden tırnağa dolu olduğu hâlde burada oynayan da gördüm, ekonomik durumu el vermediği için tercih eden de. Oynamayı çok iyi bilen de gördüm, oyunu burada öğrenmeye gelen de. Tabii söylemezsem olmaz; sadece P2P'de barınabileceği için oynayanlar da :) Cevaplar kişiden kişiye göre değişir ama benim tercih etme nedenim daha adil bir platform sunmasıdır. Hayaletin bir raidden düşmesi, 72 gözlü çantanın basitçe elde edilmesi, 144'lük bankayı almak için eski raidleri dönmek, aranızda dağlar kadar fark var gibi duran o görkemli oyuncuları iyi şartlar altında 1 sezon gibi nispeten kısa bir sürede yakalayabilecek olmanız kısacası herkese eşit derecede sunulan şartlar ve fırsatlar. Her şeyin bir emek karşılığında veriliyor olması.

Peki bunlar neden bu kadar önemli? şöyle ki ben F2P çok uzun süre oynamadım. Dolayısıla yeterince tecrübem yok ama girdiğim birlikler, dahil olduğum ortamlar, arkadaşlar vs. herkesin size sorduğu ya da sormaya çekindiği şey oyuna ne kadar para yatırabileceğiniz oluyor. Eskisi gibi sadece "D5 yapayım, taşlarımı 9-10 yapayım" demeniz yeterli gelmiyor. Karakterlerin gücü yetse dahi oyun sonu içeriklerine dahil olabilmeniz için üst seviyede karakterlere sahip olmanız gerekiyor çünkü ekipler genelde maximize edilmiş karakterler ile oynuyor. Oyunu öğrenmeye ya da keyifle oynamaya gelen arkadaşlara "oyuna ne kadar yatırabilirsin" diye sormak ya da hesabı ezik diye contentlerin dışında bırakmak benim yapabileceğim bir iş değil.

Bu ortamda oyuncu, ne oyunu öğrenebiliyor ne de adilce bir PvP yapabiliyor. Aynı şekilde 15 senedir oynanılan, geliştirilen hesapları kural dışı şekilde kullanarak BG'de 7-8 taşlı zayıf hesaplara tek atmak, bundan bir kibir, ego kazanmak da benim yapabileceğim bir iş değil.

Yeni başlayan arkadaşlara akıl vererek binlerce lira yatırtıp, karakter kastırtıp, arkada 3-4 tane full 13 hesap tutmak(ya da banlatmak) da benim işim değil.

Yani arkadaşlar gönül rahatlığı ile P2P'e başlanır, oynanır. Elbette aptal değilim bugüne kadar çok denendi, gelen giden çok oldu bir şeylerin değişmesi artık zor. Yine de istedim ki insanlar neden P2P'i tercih ediyor ya da neden oynamak konusunda diretiyor sorusuna bir cevap olsun.

Yarın bir gün biz oluruz olmayız çok önemli değil P2P'in aylık 55 lira gibi komik bir rakam karşılığında tamamen adil bir ortam sunduğunu, eşinizi, dostunuzu, arkadaşınızı bir kaygı gütmeden davet edebileceğinizi, minimal düzeyde para harcayan ile aylık yüzlerce $ harcayanların arasında hiçbir farkın olmayacağını artık biliyorsunuz ve buraya hangi zamanda başlarsanız başlayın bu durum değişmeyecek.

P2P ile ilgili düşüncelerimi ve tanıtımını bilerek son kısma sakladım ki, oyuncuları heveslendirmek yerine gerçeklerden bahsedelim. İnsanlara boşa ümit vermeyelim.

Sonuçta karar sizin görüşmek üzere

Rate this thread